Ο γάμος

20/07/2013 11:00
Ο γάμος είναι ένας κοινωνικός θέσμος και ένας ειδικός δεσμός μεταξύ του αντρός και της γυναίκας, που περιορίζει τις εκδηλώσεις τις σεξουαλικής ορμής στα πλαίσια νομιμότητας, εξασφαλίζει μια μόνιμη και πρόθυμη συντροφιά για τις καλές και άσχημες ώρες της ζωής και με τελικό σκοπό την τεκνοποίηση.
 
Ο άνθρωπος πλάστηκε για να ζεί με άλλους ανθρώπους και πιο πολύ χρειάζεται ένα δικό του σύντροφο που θα τον συμπληρώνει και θα τον ολοκληρώνει.
Μερικές φορές τα κίνητρα που οδηγούν μια γυναίκα ή έναν άντρα στο γάμο πέρα από τον έρωτα είναι οικονομικά (για να λύσει κάποια προβλήματα), κοινωνικά (για να μπούν σε ένα καλύτερο κύκλο), σεξουαλικά (ικανοποιήση ενστίκτων) ή την γέννηση παιδιών που θα εκπληρώσουν δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα.
Όμως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διάλυσης του γάμου αυτού όταν πάψουν να υπάρχουν τα κίνητρα αυτά ή όταν δεν έρχεται το παιδί που λαχταρούν.
 
Βασικό θεμέλιο και εγγύηση του γάμου είναι η ειλικρίνεια, η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και η κατανόηση.
Πέρα από τον έρωτα χρειάζεται η αμοιβαία διάθεση των εμπλεκόμενων προσώπων σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. 
Μέσα από τις δυσκολίες της ζωής και την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων στην σχέση τους θα αποκτηθεί η σοφία και η γνώση που φέρνουν την αληθινή αγάπη και οδηγεί το ζευγάρι στην χαρά και την ευτυχία της σύζευξης.